Dagens hovedpersoner ifølge Bocentret -dvs. Eva, Mette og Helle

Præsten i Nødebo får Handicappris

Bocentret havde indstillet præsten i Nødebo, Eva Holmgaard Larsen til Hillerød Kommunes handicappris 2016. Og hun fik den.

Det var en glad og bevæget Eva Holmegård Larsen der den 5. december modtog Hillerød Kommunes handicappris 2016 af borgmester Dorte Meldgaard. 
Borgmesteren takkede Eva for hendes mangeårige arbejde for at inkludere også borgere med særlige behov i det fællesskab som Eva repræsenterer. Borgmesteren citerede fra Bocentrets indstilling historien om Mette som i maj blev ført op ad gulvet i en fyldt Nødebo Kirke af sin kontaktpædagog Helle. Mette var klædt i den fineste æggeskalshvide kjole, havde diadem i håret og smil på læben. Ved altret stod præsten, Eva som "rekonfirmerede" Mette i overværelse af mange af Mettes venner fra Bocentret og Mettes søstre og deres familie. Mette havde i mange år talt om, at hun gerne vil have et kirkebryllup, en brudekjole og bryllupsfest. Det har dog ikke kunne lade sig gøre, for der var ingen kæreste at gifte sig med. Mettes pædagoger har talt meget med Mette om dette, og efterhånden gik det op for dem, at det faktisk slet ikke var manden og bryllup, der var det vigtige for Mette - men en ceremoni i kirken, en fin kjole og en fest med venner og familie. Præsten i Nødebo, Eva blev kontaktet. Hun foreslog, at Mette kunne blive velsignet i kirken, som en slags rekonfirmation. Og så klappede det hele og Mettes drøm gik i opfyldelse. Mettes to søstre, som også har været med i idéudviklingen, giver udtryk for, at det er en fantastisk historie om Mette og drømmen om det hvide bryllup i kirken. Men bag ved dette ligger der også undersøgende arbejde af pædagoger og præst, som har været nysgerrige på, hvad der lå bag det, Mette sagde, når hun igen og igen talte om bryllup og kirke og smuk hvid kjole. Det krævede mod og indsigt af alle parter at gøre noget ud over det sædvanlige - at gå sammen om at gøre noget for Mette, der ikke lige står i "manualerne". Bocentret finder, at det er en vigtig del af  kerneopgaven, at borgeren oplever en hverdag - og fest - med fokus udlevelse af deres drømme. Derfor er det meget værdifuldt at møde en lydhør og modig samarbejdspartner som Eva Holmegaard Larsen, der vil betræde nye veje sammen med medarbejdere og borgerene, og som udøver pragmatisk, praktisk og empatisk inklusion i det fællesskab, som hun er repræsentant for.


Michael Davidsen, som er formand for Handicaprådet i Hillerød var også godt tilfreds med både indstilling og valg af Eva Holmegård Larsen som vinder af årets pris. Du kan læse mere om dagen her. Og her i Hillerød Posten.

 

Siden blev senest opdateret d. 11-05-17