Spring menu over

Det begyndte med en deltagelse i følgeforskningsprojektet ”Fremfærd. Borgere med Særlige Behov – Velfærdsteknologi i dag- og botilbud (voksen-socialområdet)”, der var så spændende og relevant, at VR-teknologien efterfølgende blev implementeret på vores Aktivitets- og samværstilbud Regnbuen i form af en VR-klub.
I 2024 arbejder vi med visionen og missionen om, at VR skal ud til alle Bocentrets afdelinger og blive til en del af den daglige pædagogiske praksis. I fremtiden skal alle Bocentrets medarbejdere derfor være fortrolige med teknologien og i samarbejde med borgerne kunne anvende den, når det er relevant og meningsfuldt.
Vores arbejde med VR viser, at VR især er godt som en måde at arbejde med arousal. En almindelig erfaring er f.eks., at de borgere, der oplever VR, hvor de f.eks. kommer en tur i Kattegatcentret eller ser DRs pigekor optræde i en kirke, får en dybere og mere rolig vejrtrækning. Vi erfarer også, at det er en god måde at få borgerne til at huske særlige ferieminder, hvis de tidligere har været ude at rejse. Vi viser f.eks. film fra Sverige, Norge, Venedig og Rom. Vi samarbejder med platformen TakeaWalk, der løbende stiller nye film til rådighed, så der er masser at gå på opdagelse i.

Du kan læse mere om de erfaringer, vi har gjort os, i Social Udvikling – Social- og ledelsesfagligt tidsskrift 5-2023.

 

 

Logo